OM MIG

Jag är journalist och författare bosatt i Göteborg och har arbetat som journalist sedan 2000. Numera är jag främst verksam som universitetsadjunkt i journalistik på journalistutbildningen vid Göteborgs Universitet, men frilansar också som litteraturkritiker och kulturskribent. Men jag tar mig med glädje fortfarande an uppdrag av mer traditionell journalistiskt karaktär, exempelvis skriver jag gärna personporträtt och reportage inom det breda kulturområdet, men tar mig gärna an samhällsfrågor och kulturpolitik. 

Dessutom modererar jag debatter och samtal, oftast med inriktning mot publicistiska frågor, journalistik, kultur och/eller samhälle. Däremellan ägnar jag mig även åt skönlitterärt skrivande samt att tala om litteratur och författarskap med unga människor på skolor och bibliotek. 

2010 utkom jag med min första roman Snart är jag borta på Rabén & Sjögren. Bok nummer två hette Kurt Cobain finns inte mer och kom ut 2012 på samma förlag. 

Genom åren har jag jobbat mycket med med radio, främst på Sveriges Radio där jag har varit producent för ett flertal olika produktioner. Jag har även arbetat på Göteborgsposten som både ekonomi- och politikreporter och som kulturreporter. Dessutom har jag varit verksam som frilansjournalist för en rad uppdragsgivare samt hunnit med en vända som researcher på SVT. Mitt fokus som journalist har alltid legat på kultur- och samhällsfrågor. 

Jag bor i centrala Göteborg och gillar böcker, radio, havet och ett gott glas bubbel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar